Schilderen, tekenen, grafiek

Workshop

Dagworkshop - Mijn POPART zelfportret

workshopweekend november

Workshop
De workshop start met een korte diapresentatie over de Pop-Artbeweging. We bestuderen de stroming en laten ons inspireren door de iconische portretten van Andy Warhol. Daarna gaan we aan de slag en maken we een groot en kleurrijk portret van onszelf.

De grafische technieken die Warhol gebruikte voor het maken van zijn portretten zullen worden vervangen door speciale teken- en schildertechnieken met acrylverf. Stap voor stap, laagje voor laagje werkend met de magie van kleur, maken we uitgaand van de eigen portretfoto een kleurrijk Pop-Artportret. 

Andy Warhol (1928 - 1987) was een van de meest opvallende Pop-Artkunstenaars. Warhol is beroemd geworden met het blik Campbells tomatensoep en zijn portretten van Marilyn Monroe, Mao Tse Tung, Elvis Presley en andere beroemdheden.

Pop-Art
Pop-Art in de jaren '50 - '60 volgt op het Abstract Expressionisme en is sterk beïnvloed door Dada en het Surrealisme. Kunstenaars uit Engeland en de verenigde staten beginnen met het maken van kunst en designobjecten, iconen van die tijd vastleggend: portretten van beroemde mensen, propaganda en film. De Britse kunstenaars lijken met hun werk vooral sociaal-maatschappelijke kritiek te uiten, de Amerikanen richten zich op het consumentisme.

Neem een foto mee!
Kies een leuke en opvallende foto van jezelf (met voldoende resolutie)  en stuur deze minimaal een week voor aanvang van de workshop naar Cultuurhuis Wherelant. Deze voorbereidingstijd is noodzakelijk omdat jouw foto eerst door ons met photoshop wordt bewerkt zodat het de juiste grootte en verhoudingen krijgt.

De cursusprijs is inclusief lunch en materiaal

Details

  • Docent: Jimmy Mendizabal
  • volwassenen
  • Workshop
  • Duur/Aantal: 1 dag
  • Prijs: € 68,-
  • Datum: zondag 12 november 2017
    Tijd: 10:00 tot 16:00 uur