Fotografie, multimedia

Cursus

Fotografie basis

CURSUS FOTOGRAFIE


Iedereen die een camera kan vasthouden is een fotograaf!

Maar als je meer wilt dan het standaardplaatje op de automaat is een cursus fotografie bij Marc Dorleijn een goede start. Lees hieronder wat hij zelf vertelt over de cursus:

Ook als je je eigen foto’s bekijkt en soms denkt: “ dat kan beter, maar hoe?”, kan ik je verder helpen.

Ik ben geen techniek “freak” maar ben van mening dat enige kennis van de techniek onontbeerlijk is. Bewust gebruik van sluitertijd en diafragma, welk brandpunt van mijn (zoom)lens ga ik gebruiken, welke kleurbalansinstelling geeft het gewenste effect. Vragen waarop je straks de antwoorden weet na het volgen van deze cursus.

Dit worden straks je “tools” om onbeperkt creatief met fotografie aan het werk te gaan. Per les-avond wordt er een stukje techniek uitgelegd aan de hand van veel voorbeelden. Vervolgens kan je door het uitvoeren van simpele opdrachten thuis jezelf de techniek eigen maken. Het gemaakte werk gaan we gezamenlijk bespreken. Enkele avonden gaan we gebruiken om in een studio-setting portretten en stillevens te gaan maken.

Lesdata najaar/winter 2017

27 september
4 en 18 oktober
1,15 en 20 november
13 december
10,24 en 31 januari

Over de docent
Marc Dorleijn: “Licht en compositie zijn mijn gereedschappen. Ik streef naar esthetische, maar ook eerlijke beelden. Een foto moet aantrekkelijk zijn, uitnodigen, maar de werkelijkheid geen geweld aan doen.”

Marc Dorleijn werkt sinds 2002 als freelance fotograaf  voor diverse opdrachtgevers. Zijn werkgebieden zijn portret, reportage, architectuur- en interieurfotografie. Zie ook: www.dorleijnfoto.nl 

fotografiecursus, purmerend, waterland, noord-holland

Details

  • Docent: Marc Dorleijn
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 10 lessen, deels om de week
  • Prijs: € € 210,-
  • Start: woensdag 27 september 2017 t/m woensdag 31 januari 2018
    Tijd: 19:30 tot 22:00 uur