Header homepage_cursusmarkt 20212.jpg

Cursusmarkt op zondag 5 september

Zondag 5 september organiseren wij van 13.00 tot 16.00 uur een inspirerende cursusmarkt als start van het seizoen. Bezoekers kunnen docenten ontmoeten, meedoen met gratis workshops en demonstraties bijwonen. Iedereen is van harte welkom en alle activiteiten zijn gratis.

Via een speciale looproute kom je langs alle ateliers, onderweg zijn er soms zomaar kleine theateroptredens om even van te genieten. Onze huisband ‘The Bohemian Souldiers’ zorgt voor zomerse muziek. Je kunt deze middag ook ervaren hoe het is om naar model te tekenen of met een beitel in een steen te hakken. Laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt. Ook kinderen zijn van harte welkom en kunnen zich creatief uitleven.

Deze middag zijn er diverse kunstobjecten en schilderijen te koop. De opbrengst hiervan is bestemd voor het Solidariteitsfonds van Cultuurhuis Wherelant. Dit fonds biedt mensen met een kleine beurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus. Wie weet vind je een mooi schilderij of beeld dat jou aanspreekt en kun je daarmee tegelijkertijd ook nog een ander blij maken! 

De cursusmarkt is vrij toegankelijk, maar het kan zijn dat bezoekers even moet wachten voor zij naar binnen kunnen vanwege het maximum aantal toegestane personen. Bij mooi weer zijn er zowel binnen als buiten activiteiten. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 te Purmerend.