Slider pagina Thuis met Wherelant2.jpg

Downloads #ThuisMetWherelant

Activiteiten #ThuisMetWherelant

Nu er zo veel mensen thuis zitten, wil Cultuurhuis Wherelant nieuwe mogelijkheden bieden om met elkaar in verbinding te blijven. Daarom starten we #ThuisMetWherelant, waarbij iedereen online wordt uitgedaagd met creatieve activiteiten. 

Wat moet je doen?
1. Het primaire platform is Facebook. Daar hebben we een groep aangemaakt: #ThuisMetWherelant
2. Word lid van de groep en ontvang regelmatig leuke creatieve opdrachten voor thuis.
3. Deel je resultaten met andere groepsleden onder de post en bewonder die van anderen!

Geen Facebook?
We kunnen ons voorstellen dat je zelf geen Facebook hebt of kan aanmaken. Dan is het ook mogelijk om je bijdrage op je eigen social media te plaatsen met de hashtag #ThuisMetWherelant of te sturen naar info@wherelant.nl. Wij voegen deze dan toe op de pagina.

Activiteit 1 - Toevalstekenen

Doe mee met onze 1e creatieve thuisopdracht en ontdek hoe je door toeval de meeste leuke tekeningen kunt maken. Je begint met een vrije vorm...

Activiteit 2 - Een stiftgedicht
Beeldend docent Sasja Scheijde maakte deze leuke opdracht die je eenvoudig thuis kunt doen met een tijdschrift en een stift. Doe mee en maak een gedicht zoals je nog nooit eerder deed! Bekijk de uitleg in het korte filmpje en dan heb je meteen zin om aan de slag te gaan!Activiteit 3 - Tasje van vilt
In deze les maak je een tasje of portemonnee van vilt of een ander geschikt materiaal. Marieke Greeve geeft elke week les aan de kinderen van de KinderKunstAcademie en zij maakte deze leuke opdracht die je hier kunt downloaden.

Activiteit 4 - Letterchaos
Voor iedereen die thuis zit heeft onze docent Sandra Krougman een leuke opdracht gemaakt, waarbij je iets leert over handlettering. Dit is de kunst van het schrijven en tekenen van mooie letters. Een prachtig filmpje vol inspiratie!

Activiteit 5 - Als je door de bomen het bos niet meer ziet
Het is hoog tijd om een klassieke potloodtekening te maken! Docente Annet Kaat heeft een leuke opdracht verzonnen als je in deze tijd door de bomen het bos niet meer ziet. Waarschijnlijk gaat het hierna beter! Bij deze de pdf van activiteit 5.

Activiteit 6 - Frotteren en collage maken
We zijn week 3 ingegaan van de landelijke ‘intelligente lockdown’. En we worden inderdaad steeds slimmer 😄 Na deze leuke opdracht van docente Carolien Broersen weet jij bijvoorbeeld wat ‘frotteren’ is. En hoe je dat kunt doen met voorwerpen uit je huis. Bekijk het in het filmpje en maak je eigen textuur-kunstwerk!

Activiteit 7 - WC-rol oorbellen
Op 1 april moet er een beetje gelachen kunnen worden! Dat kun je doen met je zelf gemaakte oorbellen in de vorm van wc-rollen! Hopelijk heb je de afgelopen tijd genoeg wc-papier gehamsterd om ze te kunnen maken. Als je deze draagt, hoor je er dit voorjaar hélemaal bij! Zie hier de instructie

Activiteit 8 - Cactus
Deze activiteit is speciaal voor de mensen die deze tijd een beetje prikkelbaar zijn. Waarschijnlijk heb je wel ergens een kartonnen doos liggen. Vervolgens maak je er met de hulp van Natasha Meijer een stoere cactus van! En het mooie is: je hoeft deze geen water te geven! Kijk hier hoe je het doet!

Activiteit 9 - Mandala
Hopelijk zet het gevoel van het mooie weer zich nog even voort in deze fijne opdracht van Sasja Scheijde. Zij leert je stapsgewijs hoe je een mandala kunt maken. Het repeterende patroon maakt je hoofd even leeg en daarna kun je 'm met trots bewonderen!


Activiteit 10 - Wolpopje
Onze docente Marieke Greeve heeft weer iets leuks verzonnen wat je samen met je kinderen kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is wil, een knijper, karton en wat creativiteit! En het leuke is dat je na afloop een vriendje hebt om mee te spelen!

Deel deze pagina