Slider pagina actueel corona.jpg (1)

Voorzorgsmaatregelen Corona virus

Update 3 september mei 2020

Start nieuw cursusseizoen september 2020
In september gaan de meeste cursussen weer van start. Alle cursisten hebben een document met richtlijnen ontvangen waarin duidelijk staat wat er van hen verwacht wordt en hoe wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat iedereen op een prettige en veilige manier deel kan nemen aan een cursus of workshop. Deze richtlijnen kunt u hier downloaden.

Update 13 mei 2020

Vanaf 1 juni deels weer geopend 
Vanaf 1 juni zijn wij gedeeltelijk weer geopend voor inhaallessen. Alle cursisten krijgen persoonlijk bericht over de mogelijkheid om mee te doen aan deze lessen en wat de specifieke afspraken zijn voor het lokaal waar zij les krijgen. Wij hebben onze ruimtes zo ingedeeld dat het voor iedereen mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren en er is voldoende desinfectiemateriaal aanwezig in alle openbare ruimtes. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en het protocol voor het verantwoord volgen van een les van Cultuurconnectie (de brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk). U kunt het protocol hier downloaden.

NB. Iedereen die mee wil doen met een inhaalles zal zich hiervoor moeten aanmelden zodat wij weten hoeveel mensen wij kunnen verwachten. U kunt niet zonder aanmelding binnen komen lopen omdat wij nog niet volledig open zijn.

Update 27 maart 2020

Voorlopig blijven wij gesloten
In navolging van de aangescherpte landelijke maatregelen zullen wij ook na 6 april voorlopig nog gesloten zijn.

Update 25 maart 2020

Werk ophalen bij Cultuurhuis Wherelant
Wij krijgen regelmatig de vraag van cursisten of zij hun werk kunnen ophalen. Dit kan in overleg en met duidelijke afspraken voor u en onze veiligheid. Stuur een mail naar info@wherelant.nl dan nemen wij contact met u op.

Update 16 maart 2020

Sluiting verlengd tot 6 april
In navolging van de landelijke maatregelen hebben wij onze sluiting verlengd tot 6 april. 

Update 15 maart 2020

Van 16 maart tot 1 april sluiten wij onze deuren
We houden de ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) goed in de gaten. De gezondheid van onze cursisten, deelnemers, docenten en partners is voor ons uiteraard heel belangrijk. Naar aanleiding van de nieuwste richtlijnen van de overheid en adviezen van het RIVM hebben wij besloten om vanaf maandag 16 maart alle lessen tot 1 april uit te stellen. 

Waarom deze maatregel?
Met de nieuwste richtlijnen van 12 maart wil de overheid de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken en vertragen. Mensen krijgen het advies om hun onderlinge contacten te beperken. Bijeenkomsten van meer dan 100 personen zijn sowieso verboden. Strikt genomen mogen we onze lessen door laten gaan, omdat wij altijd veel kleinere lesgroepen dan 100 cursisten hebben. Echter, wij willen een serieuze bijdrage leveren om de verspreiding van het virus te beperken. We krijgen hierover ook vragen van cursisten die zich zorgen maken en we maken uiteraard afwegingen voor onze docenten en het personeel. We kiezen er daarom voor om alle lessen op te schorten tot 1 april.

Hervatting van de lessen
Alle lessen en activiteiten worden opgeschoven. Wanneer de lessen en andere activiteiten precies worden hervat kunnen we nu nog niet aangeven. Iedere lesgroep krijgt hierover uiteraard informatie zodra deze bekend is.

Regelmatig updates
Wij mailen u updates als er belangrijk nieuws te melden is. Verder kunt u onze website checken waar we op de homepage een update bijhouden: www.wherelant.nl.

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie algemene informatie over het coronavirus en de laatste stand van zaken de volgende websites:

- Nederland: RIVM - https://www.rivm.nl/

- Internationaal: WHO - https://www.who.int/

Wij rekenen op uw begrip voor deze situatie. Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, kunt u mailen naar info@wherelant.nl.

Update 13 maart 2020

Vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben we besloten om het workshopweekend van 14 en 15 maart te annuleren. Alle geplande workshops gaan niet door. De deelnemers hebben wij geïnformeerd per e-mail. Actuele informatie rondom voorzorgsmaatregelen die wij treffen plaatsen wij z.s.m. op de homepage van onze website en op onze social media kanalen op Facebook en Instagram.

Update 2 maart 2020

Cultuurhuis Wherelant neemt in overleg met branchevereniging Cultuurconnectie preventieve maatregelen i.v.m. het Coronavirus.

Wij volgen daarbij de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld.

 Voor alle bezoekers en werknemers geldt:
1. Geef elkaar geen hand 
2. Goed handen wassen bij binnenkomst en als je weggaat, hiervoor staat in de hal desinfectie middel
3. Raak zo min mogelijk de ogen, neus en mond aan
4. Vermijd onnodig direct lichamelijk contact

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Heb je griep of voel je je niet lekker? Ben je in een risicogebied geweest m.b.t. het Coronavirus of heb je  contact gehad met een besmet persoon en heb je:

  • Koorts (temperatuur hoger dan 38 graden Celsius), rillingen.
  • Luchtwegklachten: hoesten, keelpijn, niezen, verstopte neus of loopneus.
  • Problemen met ademhalen?

Ga dan niet naar Cultuurhuis Wherelant of andere openbare gelegenheden maar volg s.v.p. onderstaand advies op:

  • ga direct naar huis
  • vermijd contact met anderen
  • bel direct de huisarts
  • informeer je docent of de administratie over je situatie (via info@wherelant.nl of 0299-434 777)
Deel deze pagina