hout4.jpg

Atelier Ranonkel

Textiel / Vilt / Leer

Op speelse wijze experimenteren, ontdekken en leren

Op de woensdagmiddag kan je na schooltijd heerlijk creatief aan de slag in Atelier Ranonkel.
Lyviënne Blackman heeft in dit nieuwe cursusblok weer spannende technieken en onderwerpen voor je bedacht.
Dit keer ga je timmeren, schroeven, (figuur)zagen en bouwen met resthout.

Lyviënne: "Tijdens de lessen wil ik de kinderen prikkelen met het leren van nieuwe technieken en uitdagingen, voor bijvoorbeeld het oplossen van een probleem. Hoe pak je dat aan? Welke manieren ga je uitproberen?
Hoewel mijn achtergrond bestaat uit ‘toegepast werk’ van ontwerp naar uitvoering, naar gebruik; probeer ik voor de kinderen in de lessen vooral het creatieve proces het belangrijkste te laten zijn.
“Het hoeft niet mooi te worden, en misschien komt het niet af, maar ik wil zien dat je bezig bent met ontdekken van mogelijkheden, stoeien met materialen en uitproberen van jouw ideeën’’
Ik werk graag met het hergebruiken van materialen en vraag de kinderen vaak om materialen te verzamelen en mee te nemen, zodat ze zelf ontdekken wat voor mogelijk heden er allemaal zijn in materialen die je niet in de winkel hoeft te kopen, en ik hoop dat ze zo meer binding met  en verantwoordelijkheid voor de lessen voelen."

Het na-schoolse atelier sluit direct aan op de schooltijden. Er zijn verschillende lesblokken per schooljaar, waar je je via deze website voor aan kunt melden. De kosten zijn altijd inclusief materiaal.

Locatie
De lessen worden gegeven op school in een daarvoor aangewezen lokaal/ruimte.

Deel deze pagina