IMG_20200115_205542.jpg

Boetseren en keramiek

Beeldhouwen / Boetseren / Keramiek

Van autonoom beeld tot sierlijke schaal

Het plastisch vormen (boetseren) vraagt wat anders van de maker dan het keramisch vormen (dun en hol). Beide technieken bieden dan ook verschillende mogelijkheden. Basistechnieken en thema's komen tijdens de cursus via afwisselende opdrachten aan bod, waarbinnen uiteraard altijd ruimte is voor eigen inbreng. Van autonoom beeld tot schaal!

Decoreren kan via het bewerken van het oppervlak door het beschilderen of het inwassen met acrylverf. Daarnaast werken we ook met engobe (kleislib met een kleur) en sluiten we de 'huid' van het werk soms af met een lak of werken we met kant-en-klare glazuren.

De begeleiding is zowel groepsgewijs als individueel waardoor je vaardigheden zich al doende uitbreiden en verdiepen. Belangrijk hierbij is het kijken naar het eigen en elkaars werk. Cursisten inspireren hierbij elkaar ook onderling, door de persoonlijke keuzes en het verschil in ervaring.

 

Materiaal cursussen

Het cursusgeld is inclusief klei, ovenstook & glazuur / exclusief gereedschap. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van het aanwezige gereedschap. 

Deel deze pagina