Bloemenvaasje.jpg

Creatieve beeldbewerking

Fotografie/Film /Beeldbewerking

Over de magie van beeldbewerken 

Deze cursus is ideaal voor iedereen die op een goede en creatieve manier foto’s en tekeningen digitaal wil leren bewerken tot een eigen kunstwerkje / fotocollage. Aan de hand van je eigen foto’s / tekeningen of plaatjes leer je met behulp van Photoshop Elements onder andere correcties toe te passen voor helderheid, contrast en kleur en leer je retoucheren.

Verder maak je beeldmontages met behulp van selecties, werk je met lagen en leer je filters te gebruiken. Je eigen creativiteit is in deze cursus misschien nog wel belangrijker dan de techniek. In de eerste lessen gaan we aan de hand van voorbeelden je eigen "moodboard" bepalen om er achter te komen waar jouw gedachten naar uitgaan. Wil je een oude foto retoucheren en/of inkleuren of wil je je eigen digitale fotocollage maken, waarin alle technieken samenkomen of misschien heb je iets heel anders in gedachten, kortom er zijn veel mogelijkheden om tot een mooi en creatief resultaat te komen.

Naast de cursusmiddag is het handig wat extra tijd in te plannen om thuis met de behandelde stof aan de slag te gaan. Voor deelname aan deze cursus is een algemene computervaardigheid voldoende. De lessen zijn om de week, tijdens schoolvakanties is er geen les.

Een eigen laptop of tablet met Photoshop elements (en eventueel een digitale camera) is een vereiste voor deze cursus. 

Deel deze pagina