buug+kalter+screenshot.png

Dagworkshop - film je familie/zelfportret

Leg je familiegeschiedenis vast in film

Vaak komt het er niet van: je vader vragen waar hij nou naar school is gegaan, of je kinderen vertellen over jouw diensttijd. Terwijl het zo waardevol kan zijn om dit met elkaar te delen.

In deze workshop maak je een film over één onderdeel van je familiegeschiedenis. Bijvoorbeeld: de studententijd van je moeder, de herinneringen aan Indië van je oma, jouw schooltijd, je eerste baan… De workshop is geschikt om samen te doen met een familielid, of in je eentje. Als je je samen opgeeft, kun je een interview toevoegen aan de film. Anders maak je gebruik van een voice over.

Voor de lunch werken we aan het verzamelen van het materiaal: het maken van filmbeelden van bijvoorbeeld fotoboeken of het opnemen van een interview. Je krijgt les in interviewen en camerawerk.

Na de lunch monteren we de opnamen in iMovie op de iPad tot één film. Je leert hoe je foto’s toevoegt, muziek, en hoe je de film zo maakt dat je die nog vaak aan familie wilt laten zien.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een zelfgemaakte familiefilm!

 

Materiaal 

Tijdens de workshop werken we met iPads en audio-apparatuur van Cultuurhuis Wherelant.

Belangrijk: Bedenk alvast een geschikt onderwerp. Neem foto’s, video’s en geluidsopnamen mee die je wilt verwerken in je film. De prijs van de dagworkshop is inclusief lunch.

Deel deze pagina