Wat velen niet weten is dat de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt (1862-1918) ook veel landschappen heeft geschilderd.
Vanaf 1900 ging hij elke zomer naar de Attersee samen met zijn vriendin Emilie Floge en haar zussen.
Hij kon daar schilderen in alle vrijheid, omgeven door de natuur in allerlei verschijningsvormen waarin hij helemaal kon opgaan.
Het zijn vooral stemmings- en bezinningswerken, met invloeden uit het impressionisme, vaak vierkant van formaat, statisch, zonder beweging, vooral gericht op rust en harmonie.
In deze dagworkshop gaan we diverse landschappen analyseren en met elkaar ontdekken wat de magie is van zijn handschrift; hoe hij het genot dat de schoonheid van de natuur hem schonk op het schilderdoek vastlegde.
Hij wilde absoluut geen fotografische weergave creëren van dat wat hij zag, hij wilde geen ansichtkaarten schilderen, maar wilde vooral dat de landschappen zijn eigen gemoedstoestand weerspiegelden.
Klimt liet zich sterk inspireren door werken van grote kunstenaars zoals o.a. van Gogh, de Belgische symbolist Fernand Khnopff en de Franse impressionist Claude Monet.
Vervolgens kun jij je laten inspireren door Klimt, waarbij je ontdekt waar jouw krachten in vorm en kleur en gevoel liggen.
Materiaal
Klimt werkte zelf met olieverf.
Op deze dag kan er zowel met acryl- als olieverf gewerkt worden.
De prijs van de dagworkshop is inclusief lunch en materialen.