Rembrandt_Hendrickje_Bathing_in_a_River-uitsn.jpg

Dagworkshop model in olieverf

Tekenen / Schilderen

Ontdek bijzondere schildertechnieken in olieverf

Schilderen naar levend model is een klassieke traditie. Huid, de verstilde energie, het is spannend om vast te leggen. Ons model ligt gedeeltelijk onder een laken waarvan de plooien een eigen spel spelen. Een houtskoolschets dient ter eerste verkenning. De docent helpt waar nodig.

Olieverf is goed te doen, stap voor stap. Op een transparante kleurlaag maken we een opzet met  bruine verf die ook weer enigszins doorschijnend is. Dit zorgt voor een stralend effect. Correctie is steeds mogelijk; de verf droogt heel langzaam. De schildering krijgt stap voor stap verdieping met behulp van dikke verf (impasto). Vooral het lijf en het laken krijgen aandacht. Het dekkende wit steekt af tegen de dunne schaduwpartijen en geeft volume. Onder meer Rembrandt maakte gebruik van deze techniek.

Aan bod komen verder het kleurgebruik en het soepel hanteren van het penseel.

Olieverfpapier 50x60 cm en overige materialen zijn aanwezig. Je kunt zelf een schilderdoek meebrengen van minimaal 40x50 cm.
Als zelf kwasten hebt, dan zijn de volgende kwasten handig: varkenshaar, plat, nummers (ongeveer) 12 – 18 - 26 (ongeveer).

Materiaal
De prijs van de dagworkshop is inclusief lunch en materialen.

Deel deze pagina