Dans Actief_Fotograaf Kom Doeleman.jpg

Dans Actief

Dans

Samen genieten van bewegen bij Dans Actief 

Het doel van Dans Actief is genieten van bewegen op muziek en van de gezelligheid met elkaar. Het is iets wat je samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen. De ervaring is dat bewegen op muziek op een plezierige en gezellige wijze helpt bij het verbeteren van de lichamelijke conditie en het vertrouwen in eigen kunnen versterkt.

Dans actief was voorheen Dans voor Twee voor kwetsbare senioren met Parkinson samen met hun mantelzorger, met als optiek dat dit een moment kan zijn voor allebei. Samen dansen is samen genieten. Daar is nu Dans Actief bij gekomen, voor jonge mensen met Parkinson, die de dans omarmen als sportieve artistieke uitdaging. Dans Actief is nu de overkoepelende naam voor beide danscursussen.

Zichtbaar effect

Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft lijf en geest. In een artikel van het NHD over Dans voor Twee  vertellen een deelneemster en de dansdocent over hun ervaringen, bekijk het artikel hier.

Praktische informatie Dans Actief

Dinsdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur: dans vanuit en bij een stoel, al naar gelang de mogelijkheden.

Maandagavond van 19.45 tot 20.45 uur: actieve groepsdans op basis van de individuele mogelijkheden en wensen.

De lessen zijn het hele jaar door, behalve in de schoolvakanties. Je meld je aan voor de danscursus naar keuze. De kosten worden gefactureerd naar gevolgde lessen, in maandelijkse termijnen. De kosten zijn € 5,- per les per persoon (voor zowel deelnemer als begeleider). Eerst uitproberen? Je kunt je aanmelden voor een proefles bij Cultuurhuis Wherelant per mail: info@wherelant.nl of telefonisch via 0299 - 434777. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Schipper: i.schipper@wherelant.nl

Deel deze pagina