20170922_155522.jpg

Etsen

Etsen / Druktechnieken
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
vr 29 sep '23 t/m vr 22 dec '23 14:00 - 16:30 uur 12 lessen Guus Glass Volwassenen (18+) 235,00
Inschrijven

Ontdek stap voor stap de werking van de etsplaat

De ets is een traditionele diepdruktechniek, waarbij je tekent op een met vernis afgedekte metalen plaat. De ingekraste tekening wordt vervolgens chemisch ingebeten en kan dan ingeinkt en afgeslagen op een vochtig papier worden afgedrukt.
Naast deze basishandelingen leer je met behulp van een zogenaamde stuifgreintechniek (Aquatint) toonwaarden vast te leggen en je leert hoe je op eenvoudige wijze een kleurendruk kunt maken.
Ook technieken zoals droge naald, suikerwater en Vernis mou (het werken met zachte was) komen ruimschoots aan bod. De docent licht per bewerkingstechniek toe, op welke manier je er qua vormgeving en onderwerp het beste mee kunt werken.

Voor wie zich naast het etsen, ook wil bezighouden met hoogdruktechnieken zoals linoleum- en houtsnede, is er voldoende ruimte en gelegenheid in deze cursus. Ook hierbij  word je technisch en inhoudelijk begeleid wordt door de docent.
Tekenervaring is niet nodig.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief inkt en schetspapier en exclusief etspennen, zink, tin en speciaal etspapier. 
Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige materialen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen.

Deel deze pagina