CursusHandletteren-lesLetters-en-kleur9.jpg

Handlettering basis

Niet perfect is ook goed!

Handletteren is een ontspannen bezigheid. Het is een combinatie tussen schrijven en tekenen. Omdat tegenwoordig alles op telefoons en computers gaat, is het heerlijk om weer met pen en papier bezig te zijn. Het leuke is, dat je er niet goed voor hoeft te kunnen tekenen en ook niet heel mooi voor te kunnen schrijven. Iedereen kan het dus leren! Het motto is: ‘Niet perfect is ook goed’.

Handletteren voor beginners 
Tijdens deze cursus, worden de basistechnieken van handletteren aangeleerd. In de eerste lessen gewoon met potlood, gum en een fineliner. Het onderwerp typografie wordt behandeld. Hoe teken je mooie letters en hoe kun je ze in een mooie vlakverdeling toepassen in quotes en spreuken? Later krijg je nog meer materialen die je kunt uitproberen waaronder bijvoorbeeld de brushpen. Een onderdeel van de cursus is het schrijven met penseel. Dit lijkt op het ouderwetse kalligraferen, maar dan zonder vaste regels. We gaan ook werken met ecolinestiften wat mooie kleureffecten geeft aan de teksten. Als alle technieken zijn behandeld, kun je ze toepassen op krijtborden, ramen, serviesgoed, kaarten, hout, stenen… Verzin het maar!

Handletteren kan iedereen leren, maar niet zonder veel te oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat!

NB. De lessen zijn om de week, er is geen les tijdens schoolvakanties.

Materiaal
Het cursusgeld is exclusief materiaal, je kunt een pennenset aanschaffen bij de docent. De eerste les kunnen beginners gebruik maken van de aanwezige materialen.

Deel deze pagina