kelt-dier.JPG

Keltisch tekenen

Tekenen / Schilderen

Ontdek de magie van Keltisch tekenen

Met potlood, liniaal en gum construeren we onder meer een vlechtmotief, een spiraal, een ‘zoomorphic’ oftewel dierenmotief, en een sleutelpatroon. Hierbij gaan we gelijk op, in rustig tempo, stap voor stap. Na de pauze gaat ieder naar eigen smaak en fantasie verder.

Er is enig geduld en concentratie nodig. Maar het is goed te doen en de beloning is een verrassend subtiele compositie. Tekenervaring is niet vereist.

Alle materialen zijn aanwezig.

Keltische kunst kwam al aan het begin van de bronstijd voor in verschillende delen van Europa. Schitterende werken zijn onder meer te vinden in het middeleeuwse Book of Kells. Behalve ter versiering, diende het als uiting van verbondenheid en duurzaamheid. Begrippen die in onze tijd weer volop in de belangstelling staan.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier, tekenmateriaal en verf/ exclusief penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de 1e les gebruik maken van de aanwezige verf en penselen. 

Introductiefilmpje cursus Keltisch tekenen
In onderstaand filmpje laat docent Pieter Schmits aan de hand van lesvoorbeelden zien wat je kunt verwachten bij de cursus Keltisch tekenen.

Deel deze pagina