KG2.jpg
Cursus kunstgeschiedenis_Joanna Zegers2.jpg

Kunstgeschiedenis - de grote stijlperiodes

Kunstgeschiedenis

Kijken is de basis van de kunsttheorie 

Bekijk en beleef de grote stijlperiodes in de Kunstgeschiedenis.

In dit programma worden de Oude stijlperiodes in blokken van 10 lessen, aansluitend op elkaar, behandeld. Startend met deel 1, de kunst van de oudste tijd, in najaar 2021. Hierop volgt in januari 2022 deel 2 over Middeleeuwen en Renaissance en in april deel 3 over Barok en Realisme.

De delen kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden, instappen is mogelijk bij de start van ieder nieuw blok. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur.

Het is alles bij elkaar een boeiend programma voor iedereen die graag naar kunst kijkt en meer kennis wil vergaren. Kenmerken van een stijl komen aan bod, maar er is ook aandacht voor wie de kunst werd gemaakt en welk doel die kunst had? En niet onbelangrijk: hoe ervaren wíj vandaag die kunst en hoe zou dat vroeger zijn geweest? Begrijpen en zien hoe een stijl zich heeft ontwikkeld verhoogt het genieten van kunst uit voorbije eeuwen.

Het zijn dynamische lessen. Elke stijlperiode wordt intensief behandeld. Daarbij wordt actief samen gekeken, besproken en verwerkt. Soms gaan de cursisten een tekening maken of beschrijven uitgebreid wat zij zien en beleven. Op deze manier wordt de kennis op verschillende manieren verwerkt en zal deze beter beklijven.

Het programma op een rij:

Deel 1: De kunst van de oudste tijd: Prehistorie, Egypte, Grieken en Romeinen. (najaar 2021)
Deel 2: Van middeleeuwen (vroege middeleeuwse kloosterkunst tot internationale gotiek)  tot en met renaissance (winter 2022)
Deel 3: Van barok (Italië, Frankrijk en 17e eeuwse Hollandse meesters), Rococco tot classicisme (voorjaar 2022)

Introductiefilmpje cursus Kunstgeschiedenis 
In onderstaand filmpje vertelt docent Joanne je in het kort wat je kunt verwachten van deze boeiende cursus.

Deel deze pagina