230822 Rothko-2.jpg
KG2.jpg
Cursus kunstgeschiedenis_Joanna Zegers2.jpg

Kunstgeschiedenis - de grote stijlperiodes

Kunstgeschiedenis
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
do 07 mrt '24 t/m do 06 jun '24 14:30 - 16:30 uur 12 lessen Joanne Zegers Volwassenen 260,00
Inschrijven

Kunst kijken en begrijpen

Een boeiende cursus voor iedereen die graag naar kunst kijkt en meer kennis wil vergaren om de context te begrijpen van alle kunst, ook moderne kunst!  
Wat zijn de kenmerken van de verschillende stijlperiodes, hoe gaat de ene periode over in de andere en wat is de culturele achtergrond van de kunstwerken?

 

De lessen gaan uit van het idee dat kijken de basis is van de kunsttheorie. Door verbanden te leggen in wat we hebben gezien kunnen we ook verbanden leggen in de theorie en de geschiedenis.

Zo ontstaat een netwerk aan associaties en kennis waarmee je de kunst op een eigen manier kan benaderen: met meer achtergrond informatie, maar ook met meer zelfvertrouwen. 

 

Elke stijlperiode wordt in één of twee lessen besproken. Daarbij wordt actief samen gekeken; ervaringen en ideeën worden uitgewisseld en soms wordt er zelfs iets gemaakt.

We beginnen bij de prehistorie en stomen door de eeuwen heen naar de Egyptische kunst, Midden-Oosten en uiteindelijk naar de Europese kunst van de Grieken, de Romeinen en belanden we uiteindelijk in de Middeleeuwen.

De bijeenkomsten hebben een pauze om even de benen te strekken en koffie te kunnen drinken.

Introductiefilmpje cursus Kunstgeschiedenis 
In onderstaand filmpje vertelt docent Joanne je in het kort wat je kunt verwachten van deze boeiende cursus.

Deel deze pagina