IMG_20210308_165517.jpg

Online masterclass Licht en schaduw

Spelen met beeldelementen en de werking van licht

Wat mij als kunstenaar blijft verrassen is hoe ik via spelend onderzoek én met minimale middelen, beeldende kwaliteiten kan ontdekken. Vormen die ik enkel via het denken nooit gevonden zou hebben. Ik wil dit graag met jou delen.

Wat gaan we doen? Al vouwend en snijdend maken we een sculptuur van karton en doen al werkend onderzoek naar wat het licht ermee doet. Onze meest fraaie, verassende of interessante bevindingen worden gedocumenteerd door het maken van foto’s.

In de masterclass krijgt de werking van licht de hoofdrol. In de aankomende cursus wordt het arsenaal aan beeldelementen uitgebreid zodat je bagage groeit.

We werken met papier, verschillende soorten geven verschillende mogelijkheden. Zoek thuis naar papier van verschillende diktes en karton (kan doosjeskarton zijn) en leg deze klaar. Je hebt een tafel nodig van ca. 50 x 80 cm en een bureaulamp.

Deelname is gratis. Uiteraard verwachten we van jou dat je op het afgesproken tijdstip klaar zit voor de les omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Verder zullen we je na afloop vragen om feedback. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging voor de zoommeeting op woensdag 24 maart om 14.00 uur. Meer informatie vind je hieronder.

Benodigd materiaal en gereedschap voor de masterclass Licht en schaduw

  • Een scherp mesje voor het snijden van het dikste papier en karton (afbreekmesje of stanleymes)
  • Een liniaal of lat waar je langs kunt snijden.
  • Een snijmat of ander oppervlak waarop je kunt snijden.
  • Een tekenpotlood en gum.
  • Plakband of schildertape
  • Mogelijkheid tot foto’s maken

Waarom deze masterclasses?
Cultuurhuis Wherelant start met de ontwikkeling van een nieuwe lijn in het cursusaanbod. Naast de reguliere cursussen op locatie introduceren wij korte cursussen op afstand. Dit zijn actieve lessen in verschillende technieken die samen, op hetzelfde moment, thuis kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen meedoen, ook degenen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. 

Doe mee en deel je ervaring
We willen deze nieuwe cursuslijn goed neerzetten en een structurele plek geven binnen ons aanbod. Daar hebben wij jou bij nodig! Onze docenten experimenteren met de nieuwe werkwijze en de nieuwe digitale technieken. Jouw ervaring tijdens de masterclasses helpt ons om het cursusprogramma op een hoger niveau te tillen. We vragen je daarom om feedback te geven aan de docent aan het einde van de les en aan ons via een korte online enquête. Deze feedback nemen we mee bij de programmering van ons nieuwe, online programma met korte cursussen waarmee we nog voor de zomervakantie willen starten.

Standaard nodig voor een online les:

  • Een computer, laptop of IPad met camera en microfoon
  • Je ontvangt per mail een link waarmee het Zoomprogramma opent. Bij de start van de les neemt de docent even kort de belangrijkste functies door die worden gebruikt tijdens de les.
  • Heb je nog niet eerder met Zoom gewerkt? Bekijk dan hier de handleiding.  
  • Je zorgt zelf voor het benodigde materiaal. Specifieke materialen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Arts and Crafts in De Goorn, zij hebben een groot aanbod kunstenaarsmaterialen op voorraad.
Deel deze pagina