glamour vrouwen goud-paars.jpg (1)

Musicalproductie

Musical

Zing, speel en dans!

Cultuurhuis Wherelant start in samenwerking met Theatergroep Purple een programma om een musical te produceren. Onder leiding van Martin Stritzko (regisseur en zangcoach) en Sacha van Blokland (choreografe) werk je een seizoen aan de musical ‘Glamour Vrouwen’.

‘Glamour Vrouwen’ is gebaseerd op TV series als ‘Desperate Housewives’, ‘Sex and the City’ & ‘Gooische Vrouwen’. Het verhaal gaat over een aantal vriendinnen op stand, die aan de ene kant heel verschillend zijn maar ook veel gemeen hebben. Ze doen alles voor hun uiterlijk en hun reputatie! Het hilarische verhaal wordt afgewisseld met populaire songs en passende choreografieën. De songs zijn afhankelijk van het verhaal solistisch en/of worden uitgevoerd door het ensemble.

Het eerste deel van het programma bestaat uit vier workshops. Deze workshops staan in het teken van de verschillende musical disciplines: zang, spel en dans. Je maakt kennis met deze drie disciplines en Martin en Sacha begeleiden je in het (verder) ontwikkelen hiervan. Het tweede deel van het programma duurt circa zeven maanden. Tijdens deze periode wordt de voorstelling verder uitgewerkt en gerepeteerd. Toneelteksten, liedjes en choreografieën worden ingestudeerd om in oktober 2020 de voorstelling een aantal keren op de planken te brengen in Theater de Purmaryn.

Deel deze pagina