Kleuren mengen_hr.jpg

Online masterclass Kleurmengen

Tekenen / Schilderen

Meng álle kleuren!

De kleuren van de dingen om je heen zijn het uitgangspunt van deze 'kleurenmeng/ervaringsles'. Ik heb ter inspiratie wat spullen uit de keuken gepakt en één van mijn favoriete kunstkaarten: ‘’Anthuriums’ van schilder David Hockney, waar ik geen genoeg van krijg (zie foto).

Al mengende probeer je de juiste kleur te krijgen. Drie primaire kleuren zijn de ingrediënten: primair geel, cyaan blauw en magenta + zwart en wit. Bijna alle kleuren kun je hiermee mengen. In de workshop maken we eerst een kleurencirkel en bekijken de invloed van zwart op het palet. Dan komen kleurkeuzes aan bod en kijken we uitgebreid naar wat iedereen creëert.

Deelname is gratis. Uiteraard verwachten we van jou dat je op het afgesproken tijdstip klaar zit voor de les omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Verder zullen we je na afloop vragen om feedback. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging voor de zoommeeting op donderdag 1 april om 14.00 uur. Meer informatie vind je hieronder.

Benodigd materiaal voor de masterclass Kleuren mengen

 • Verf: magenta, cyaan en primair geel. Elke soort verf is goed: acryl, gouache, ik heb zelf Cobra gebruikt; dit is olieverf op waterbasis. Gewone olieverf kan ook, in de genoemde kleuren, neem dan een potje terpentine in plaats van water. Daarnaast zwart en wit
 • Een palet, bord o.i.d. om op te mengen
 • Vellen teken- en of aquarelpapier voor kleurencirkel en oefenen
 • Paletmes, handig om schoon mee te werken
 • Kwast
 • Keukenrol of lap
 • Een bak water
 • En natuurlijk je spullen of afbeelding ter inspiratie om je kleuren te kiezen die je wilt proberen te mengen.

Waarom deze online masterclasses?
Cultuurhuis Wherelant start met de ontwikkeling van een nieuwe lijn in het cursusaanbod. Naast de reguliere cursussen op locatie introduceren wij korte cursussen op afstand. Dit zijn actieve lessen in verschillende technieken die samen, op hetzelfde moment, thuis kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen meedoen, ook degenen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. 

Doe mee en deel je ervaring
We willen deze nieuwe cursuslijn goed neerzetten en een structurele plek geven binnen ons aanbod. Daar hebben wij jou bij nodig! Onze docenten experimenteren met de nieuwe werkwijze en de nieuwe digitale technieken. Jouw ervaring tijdens de masterclasses helpt ons om het cursusprogramma op een hoger niveau te tillen. We vragen je daarom om feedback te geven aan de docent aan het einde van de les en aan ons via een korte online enquête. Deze feedback nemen we mee bij de programmering van ons nieuwe, online programma met korte cursussen waarmee we nog voor de zomervakantie willen starten.

Standaard nodig voor een online les:

 • Een computer, laptop of IPad met camera en microfoon
 • Je ontvangt per mail een link waarmee het Zoomprogramma opent. Bij de start van de les neemt de docent even kort de belangrijkste functies door die worden gebruikt tijdens de les.
 • Heb je nog niet eerder met Zoom gewerkt? Bekijk dan hier de handleiding.  
 • Je zorgt zelf voor het benodigde materiaal. Specifieke materialen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Arts and Crafts in De Goorn, zij hebben een groot aanbod kunstenaarsmaterialen op voorraad.
Deel deze pagina