Kruipende materialen2.jpg

Online masterclass Kruipende materialen

Tekenen / Schilderen

Ontdek de eigen wil en het karakter van verf

Materiaal heeft een eigen karakter en een eigen wil, waarmee je kan experimenteren in een beeldend werk. Je kan verf pasteus gebruiken of laten vloeien. Dat laatste is wat mij als kunstenaar intrigeert en waar de aandacht op gericht is in de masterclass en de aankomende cursus.

Het kruipen van vloeibaar materiaal op een horizontaal vlak is spannend als je het gedeeltelijk de vrije loop laat. Terwijl het droogt gaan we er van alles mee doen: bewerken, stapelen. schrapen. Hoe werken materialen op elkaar in? Laat je spelenderwijs verrassen door wat er gebeurt.

In de masterclass maken we kennis met deze werkwijze door klaprozen te laten ontstaan uit stromende acrylverf.

Deelname is gratis. Uiteraard verwachten we van jou dat je op het afgesproken tijdstip klaar zit voor de les omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Verder zullen we je na afloop vragen om feedback. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging voor de zoommeeting op dinsdag 30 maart om 14.00 uur. Meer informatie vind je hieronder.

Benodigd materiaal en gereedschap voor de masterclass 'Kruipende materialen'

  • Teken- of aquarelpapier minimaal 40 x 50 cm
  • Acrylverf: rood, geel en blauw
  • Bak/kom met water
  • Keukenrol
  • Kwastje (voor de details)
  • Föhn

Waarom deze online masterclasses?
Cultuurhuis Wherelant start met de ontwikkeling van een nieuwe lijn in het cursusaanbod. Naast de reguliere cursussen op locatie introduceren wij korte cursussen op afstand. Dit zijn actieve lessen in verschillende technieken die samen, op hetzelfde moment, thuis kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen meedoen, ook degenen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. 

Doe mee en deel je ervaring
We willen deze nieuwe cursuslijn goed neerzetten en een structurele plek geven binnen ons aanbod. Daar hebben wij jou bij nodig! Onze docenten experimenteren met de nieuwe werkwijze en de nieuwe digitale technieken. Jouw ervaring tijdens de masterclasses helpt ons om het cursusprogramma op een hoger niveau te tillen. We vragen je daarom om feedback te geven aan de docent aan het einde van de les en aan ons via een korte online enquête. Deze feedback nemen we mee bij de programmering van ons nieuwe, online programma met korte cursussen waarmee we nog voor de zomervakantie willen starten.

Standaard nodig voor een online les:

  • Een computer, laptop of IPad met camera en microfoon
  • Je ontvangt per mail een link waarmee het Zoomprogramma opent. Bij de start van de les neemt de docent even kort de belangrijkste functies door die worden gebruikt tijdens de les.
  • Heb je nog niet eerder met Zoom gewerkt? Bekijk dan hier de handleiding.  
  • Je zorgt zelf voor het benodigde materiaal. Specifieke materialen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Arts and Crafts in De Goorn, zij hebben een groot aanbod kunstenaarsmaterialen op voorraad.
Deel deze pagina