Sense of nonsense1.jpg (1)

Online masterclass Sense of Nonsense

Tekenen / Schilderen

Ritmische herhalingen van streepjes, lijnen, cirkels en stippen

Een simpele manier om je hoofd leeg te maken en ondertussen je fijne motoriek te trainen, kan heel eenvoudig met het meest basale materiaal; pen en papier. Bij mij ontstaan vanuit de behoefte om me te ontdoen van 'kunst' met betekenis, simpelweg voor het plezier van geconcentreerd bezig zijn.

In deze 'droedel' masterclass neem ik je mee om de vele diverse nuances van je balpen te leren kennen. Via enkele kleine opdrachten leer ik je hoe je met je pen verschillende structuren kunt maken. Ritmische herhalingen van streepjes, kronkellijnen, cirkels en stippen geven verrassende plastische resultaten. Iedere structuur heeft zijn eigen karakter.

Ondertussen train je wel je fijne motoriek en werk je je hoofd heerlijk leeg door het licht meditatieve van de zich herhalende bewegingen. Het is simpel en heel bevredigend.

Deelname is gratis. Uiteraard verwachten we van jou dat je op het afgesproken tijdstip klaar zit voor de les omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Verder zullen we je na afloop vragen om feedback. Je ontvangt na inschrijving een uitnodiging voor de zoommeeting op woensdag 31 maart om 14.00 uur. Meer informatie vind je hieronder.

Benodigd materiaal voor de masterclass Sense of Nonsense

  • Pen en blanco papier
  • Optioneel: Kleurpotloden/stiften

Waarom deze online masterclasses?
Cultuurhuis Wherelant start met de ontwikkeling van een nieuwe lijn in het cursusaanbod. Naast de reguliere cursussen op locatie introduceren wij korte cursussen op afstand. Dit zijn actieve lessen in verschillende technieken die samen, op hetzelfde moment, thuis kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen meedoen, ook degenen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. 

Doe mee en deel je ervaring
We willen deze nieuwe cursuslijn goed neerzetten en een structurele plek geven binnen ons aanbod. Daar hebben wij jou bij nodig! Onze docenten experimenteren met de nieuwe werkwijze en de nieuwe digitale technieken. Jouw ervaring tijdens de masterclasses helpt ons om het cursusprogramma op een hoger niveau te tillen. We vragen je daarom om feedback te geven aan de docent aan het einde van de les en aan ons via een korte online enquête. Deze feedback nemen we mee bij de programmering van ons nieuwe, online programma met korte cursussen waarmee we nog voor de zomervakantie willen starten.

Standaard nodig voor een online les:

  • Een computer, laptop of IPad met camera en microfoon
  • Je ontvangt per mail een link waarmee het Zoomprogramma opent. Bij de start van de les neemt de docent even kort de belangrijkste functies door die worden gebruikt tijdens de les.
  • Heb je nog niet eerder met Zoom gewerkt? Bekijk dan hier de handleiding.  
  • Je zorgt zelf voor het benodigde materiaal. Specifieke materialen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Arts and Crafts in De Goorn, zij hebben een groot aanbod kunstenaarsmaterialen op voorraad.
Deel deze pagina