papierknipkunst4.jpg

Papierknipkunst

Tekenen / Schilderen Etsen / Druktechnieken

Heb je wel eens ijskristallen of kleedjes uit dubbelgevouwen papier geknipt? Was je als kind ook betoverd door die prachtige intrigerende patronen die ontstaan als je het gevouwen en ingeknipte papiertje uitvouwde…

Papierknippen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt, het is een uitstekende techniek om je creatieve ideeën in vorm te geven. Om te kunnen knippen heb je niet veel meer nodig dan een scherpe schaar, een beetje fantasie en geduld, en uiteraard een stuk papier.

Tijdens deze cursus ga je aan de slag met de veelzijdigheid van papier, en maak je jouw eigen papieren kunstwerk. Het is een voordeel als je kan tekenen en gevoel hebt voor compositie maar dit is niet noodzakelijk. Door kleurgebruik en het combineren van verschillende technieken zoals vouw-, rits-, knip- en lijmtechnieken maak je in deze cursus verrassende werken.

We gaan lekker experimenteren met de mogelijkheden van papier en je zal merken dat die bijna onbeperkt zijn. Doe mee en laat je verrassen door de veelzijdigheid van papier!

 

 

Deel deze pagina