Pieter Jansz Saerendam 2.jpg

Schilder een interieur

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
do 19 okt '23 t/m do 16 nov '23 19:30 - 22:00 uur 4 lessen Reginaldo Gonçalves Volwassenen (18+) 90,00
Inschrijven

Stille getuigen

Schilderen is een kunstvorm waarbij de mens centraal staat. Meestal letterlijk als portret of figurant. Ook bij architectuur staat de mens centraal. Architecten gebruiken indelingen en objecten om mensen door een ruimte te laten bewegen of ergens te laten verblijven. Zij maken keuzes om menselijk gedrag en welbevinden te beïnvloeden. Omdat architectuur een tijdperk of gebeurtenis vaak doorstaat, kan het ook zonder de mens een verhaal vertellen.

Tijdens deze korte cursus ga je aan de hand van schetsen en een zelfgemaakt schaalmodel een verhaal vertellen waarin de mens centraal staat – maar niet wordt afgebeeld.
Nadat je een (huiselijke) ruimte hebt gekozen, bouw je eerst een eenvoudige maquette. De maquette geeft je de mogelijkheid om te experimenteren en dient daarnaast als houvast tijdens het tekenen of schilderen.

Het doel is om een drieluik te schilderen bestaande uit verschillende gezichtspunten. Je bent vrij om te kiezen voor een klassieke (stilleven) of een meer experimentele benadering.
Mede daardoor is deze workshop geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde schilder.

Materiaal
Deze cursus is inclusief materiaal.

 

Deel deze pagina