slider.jpg

Tekenen en schilderen: abstract zien

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
vr 17 feb '23 t/m vr 21 apr '23 09:30 - 12:00 uur 9 lessen Sharma Peterson Volwassenen (18+) 176,00
Inschrijven

Zie de unieke esthetische aspecten van de wereld om je heen

In het bos groeit een boom. De zon schijnt erop en de bladeren zijn groen. Als de zon onder gaat en alles donkerder wordt, zijn de bladeren dan nog steeds groen?

In ons dagelijks leven bouwen we veel kennis op over de objecten om ons heen. We zijn erop gericht om ze te herkennen. Vreemd genoeg staat al deze kennis ons vaak erg in de weg als we naar dingen kijken om ze te tekenen en schilderen.

De teken- en schilderoefeningen die je in deze cursus gaat doen zijn bedoeld om omleidingen te bouwen rond je 'voorkennis'.
Het doel is om sneller en makkelijker de unieke esthetische aspecten van de wereld te kunnen waarnemen en naar kunstbeelden te vertalen.

We kijken naar de abstracte elementen aan waaruit alle schilderijen zijn opgebouwd: compositie, vorm, toon, kleur, ritme, beweging, textuur, kwantiteit, handschrift, contrasten en overgangen.
Je gaat ontdekken welke van deze elementen het sterkst zijn in jouw werk, zodat je steeds meer richting en focus krijgt - los van of je abstract of realistisch schildert.

De cursus kan voor iedereen een eyeopener zijn, zowel voor beginners als voor ervaren schilders.

Het cursusgeld is inclusief papier, maar exclusief verf en penselen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige materialen.
De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. 

 

Deel deze pagina