Mixed Media 3-20221116_151755 (2).jpg

Tekenen/ schilderen - mixed media

Tekenen / Schilderen

Combineren maar!
Speciaal voor mensen die de verleiding van zoveel prachtig materiaal in een kunstenaarsbenodigdhedenwinkel niet kunnen weerstaan en geen keuze kunnen maken.  En voor die  mensen die daardoor veel materialen hebben, maar het niet gebruiken, omdat zij niet weten hoe ze ermee moeten beginnen. In deze cursus wordt je op weg geholpen om ze allemaal te gebruiken!

Textuur, kleur en chemie.
Wat gebeurt er als je veel verschillende materialen gebruikt in een tekening of schilderij?  Hoe speel je met de materie en de textuur in je werk op een manier waar je blij van wordt? Het gaat om combineren van lijnen met vlakken tot er een beeld ontstaat. Je laat materialen samenwerken, ook al zijn zij tegengesteld. En waarom alleen met een penseel schilderen? Er is meer mogelijk!   En wat te denken over een beetje chemie op het doel, zoals zout in waterverf?

We gaan op zoek naar jouw unieke teken- of schilderstijl en spelen daarbij vrij met materialen.  Wat vindt jij mooi en wat inspireert jou?  We werken met zelfbedachte onderwerpen en met gezamenlijke thema’s en we gaan ook lekker naar buiten om te schetsen. 

Materiaal
Deze cursus is exclusief materiaal. Neem je eigen kunstmaterialen mee en we gaan samen ontdekken wat je allemaal daarmee kan!
Tijdens de eerste les kun je ook gebruik maken van materiaal van Cultuurhuis Wherelant. In overleg met de docent bepaal je dan waar jij het liefst verder mee wilt werken. 

Deel deze pagina