IMG_7811.JPG

Thuiscursus Teken de weidsheid van het landschap

Tekenen / Schilderen

Vergroot je horizon vanachter je pc of tablet

In deze 6 online lessen online duiken we gezamenlijk in de weidsheid van het landschap; de ruis in het landschap, de stilte in het landschap, een gedragen landschap.

Les 1 en 2 gaan over de diepte en je krijgt o.a. uitleg over het lijnperspectief. Verschillende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis dienen als inspiratie, zoals Rembrandt, Claude Lorain en Caspar David Friedrich.

Les 3 en 4 leggen we de nadruk op het licht in het landschap zoals je dat ervaart in de nacht, het vroege ochtendlicht of op een sferische avond. 

Les 5 en 6 besteden we aandacht aan de kleuren in het landschap waarbij David Hockney, De Ploeg,  Leo Gestel en Jan Sluijters ons inspireren.

Voor deze cursus heb je thuis in ieder geval een potlood nodig en papier. Kleurpotloden of stiften. Heb je thuis acrylverf of ander verfsoorten? Dan kun je dit ook gebruiken.

Standaard nodig voor een online les:

  • Een computer, laptop of IPad met camera en microfoon
  • Je ontvangt per mail een link waarmee het Zoomprogramma opent. Bij de start van de les neemt de docent even kort de belangrijkste functies door die worden gebruikt tijdens de les.
  • Heb je nog niet eerder met Zoom gewerkt? Bekijk dan hier de handleiding.  
  • Je zorgt zelf voor het benodigde materiaal. Specifieke materialen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Arts and Crafts in De Goorn, zij hebben een groot aanbod kunstenaarsmaterialen op voorraad.
Deel deze pagina