IMG_1260.JPG

Workshop - schrijvend spelen, spelend schrijven

Schrijven

Deze unieke workshop is voor zowel mensen die houden van schrijven of van toneelspelen of voor mensen die van allebei houden!

Elke schrijver worstelt wel eens van achter zijn of haar bureau hoe je bepaalde situaties nou toch zo goed mogelijk op een geloofwaardige of pakkende manier kan beschrijven. Hoe beschrijf je de uitdrukking op iemand zijn gezicht bij het weerzien van een lang gemiste geliefde? Of hoe beschrijf je die boze blik van je personage uit jouw verhaal? Hoe reageert een personage op slecht nieuws, wat zie je veranderen in de lichaamshouding?

Zo zijn er enorm veel voorbeelden te benoemen van emoties, uitdrukkingen, lichaamshoudingen die de personages in een kort verhaal, roman of script zo levensecht kunnen maken mits ze goed geschreven zijn. Niets zo fijn voor een schrijver om zijn of haar geschreven scenes eens in het echt voor zich af te zien spelen. Je leert hierdoor enorm op details te letten die je gaat gebruiken om deze scene te herschrijven of te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de scenes uit een verhaal op een beeldende, zintuigelijke manier geschreven gaan worden. Het schrijf principe ‘’Show don’t tell’’ zorgt ervoor dat je helemaal kunt opgaan in het verhaal.

Mensen die het leuk vinden om toneel te spelen leren hier hoe zij een personage ‘verschillende gezichten’ kunnen geven. Je leert met verschillende emoties te spelen op verschillende lagen en hoe je die kunt verfijnen in je spel zodat het een spannende scene kan worden om naar te kijken. Je hoeft niet veel acteerervaring te hebben voor deze workshop. De ervaring van de docent met het geven van deze workshop heeft aangetoond dat werkelijk elke schrijver kan spelen en elke acteur kan schrijven!

Een flitsende workshop waarin je in de wereld van teksten en personages duikt!

Deel deze pagina