2018-11-09 13.23.24.jpg

Aquarel schilderen Peter

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
di 16 mrt '21 t/m di 08 jun '21 14:00 - 16:30 uur 12 lessen Peter Pelkmans Volwassenen (18+) 230
Wachtlijst
vr 19 mrt '21 t/m vr 18 jun '21 10:15 - 12:45 uur 12 lessen Peter Pelkmans Volwassenen (18+) 230
Inschrijven

Vloeibaar als water, transparant als mist

Aquarel schilderen is schilderen met waterverf op papier. Alle technieken van aquarel komen tijdens de cursus aan de orde; opspannen van papier, nat in nat schilderen, nat op droog schilderen, transparantie, kleurmenging, de opbouw van een werk, het gebruik van maskeer materialen en zout, en het gebruik van mengtechnieken met krijt en inkten.

We werken vaak naar stilleven, landschap of model. Een enkele keer gaan we naar buiten. Aan het eind van de les worden de werken samen bekeken en besproken.

Een expositie of het werk van hedendaagse aquarellisten vormt vaak een boeiende en afwisselende inspiratiebron. De begeleiding is persoonlijk en individueel, er is ruimte voor zowel beginners en gevorderden. 

Nieuwsgierig hoe de docent de basistechnieken van aquarel bespreekt? Klik hier voor een filmpje uit de serie Rijkscreative. 

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier/ exclusief verf en penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige materialen.

 

Deel deze pagina