04-acryl verf collage.JPG

Dagworkshop surrealistisch zelfportret schilderen

Tekenen / Schilderen

Schilder je dromen in een andere realiteit

In deze workshop is het gedachtegoed van Salvador Dali de inspiratiebron. De workshop is geschikt voor deelnemers die graag hun eigen dromen willen schilderen. Om dit te kunnen beleven, moet je bereid zijn om min of meer buiten de gewone realiteit te treden en proberen af te dalen in het onderbewuste. Er wordt  eerst bijvoorbeeld een landschap geschilderd, daarna gaan we op dit landschap ons zelfportret transparant schilderen zodat een dubbele realiteit ontstaat. Bij het maken van het portret worden ook collage technieken toegepast. 

Theorie en praktijk
Aan het begin van de workshop toont de docent beelden van de meest representatieve werken van het Surrealisme.  

Lunch en materiaal
De prijs van deze workshop is inclusief lunch en schilder- en collagemateriaal. Er wordt  met acrylverf gewerkt op speciaal papier of geprepareerd karton. 

Deelnemers aan deze workshop wordt gevraagd om een portretfoto van zichzelf te sturen naar de docent zodat deze e.e.a. goed kan voorbereiden. Meer informatie volgt na aanmelding.

Salvador Dali was één van de meest representatieve schilders  van het surrealisme:

"Acrylverf  biedt alle mogelijkheden om dun en transparant te schilderen, ideaal om ons zelfportret op te zetten op een fantasievolle achtergrond"

 “Mijn beste ideeën komen uit mijn dromen”

 

 

 

Deel deze pagina