Dans voor Twee hoofdfoto.jpg

Dans voor Twee

Dans

Samen genieten van muziek
Het doel van Dans voor Twee is samen genieten van bewegen op muziek en van de gezelligheid met elkaar. Het is iets wat je samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen. De ervaring is dat bewegen op muziek op een plezierige en gezellige wijze helpt bij het verbeteren van de lichamelijke conditie en het vertrouwen in eigen kunnen versterkt. De lessen zijn op dinsdag. 

Zichtbaar effect
Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op de uiting van gevoelens en ervaringen. Waar geen woorden voor zijn worden gedachten of gevoelens in beeld gebracht. Daarbij werkt het creatieve proces in op het zelfvertrouwen en het gevoel van welzijn. In een artikel van het NHD over Dans voor Twee vertellen een deelneemster en de dansdocent over hun ervaringen, u kunt dit hier downloaden.

Praktische informatie Dans voor Twee
De danscursus vindt plaats op dinsdagen van 10.30 tot 11.30 uur. De lessen zijn het hele jaar door, behalve in de schoolvakanties. De cursus kost  € 10,00 per keer, contant per keer te betalen of via een maandelijkse factuur. Mantelzorgers / partners doen gratis mee. U kunt zich aanmelden voor een proefles bij Cultuurhuis Wherelant per mail: info@wherelant.nl of telefonisch via 0299 - 434777.

Deel deze pagina