09-Cobra-Workshop-2017.JPG

Experimenteel acrylverf Jimmy

Tekenen / Schilderen

Experimenteel, ludiek, creatief en fantasievol

Het Experimenteel Cobra Atelier is voor mensen met passie voor kunst, mensen die graag hun eigen creatieve vermogens willen ontdekken en spontaan en onbevangen willen schilderen. 

Traditionele thema’s als de menselijke figuur, het portret, het landschap, het stilleven, worden behandeld met een nieuwe dynamisch aanpak. Door experimentele en ludieke opdrachten worden de creativiteit, de fantasie, het gevoel voor kleur en vorm van de cursisten gestimuleerd. De cursist zoekt, experimenteert en vindt zijn of haar eigen  oplossingen.

Er worden verschillende technieken van het schilderen bestudeerd, dik en dun, groot en klein, collages worden toegepast en de kleurenleer en theorie “de Magie van Kleur” worden behandeld door middel van praktische oefeningen, bijvoorbeeld hoe maak ik een muurschildering.

Cobrabeweging
Na afloop van een congres van surrealisten in Parijs werd in 1948 de Cobra beweging opgericht door Appel, waarvan Corneille en Constant samen met Deense en Belgische kunstenaars ook medeoprichters waren. Een internationale beweging van experimenteel werkende kunstenaars voor wie het uitgangspunt was: een dynamisch gevoel voor kleur en vorm en een uitgesproken spontaniteit.

Materiaal
Het cursusgeld is incl. papier/ excl. verf en penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de 1e les gebruik maken van de aanwezige verf en penselen.

Deel deze pagina