vogelfotografie2.jpg

Fotografie - Vogelfotografie

Fotografie/Film /Beeldbewerking
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
wo 14 sep '22 t/m wo 23 nov '22 09:30 - 12:00 uur 6 lessen diverse Docenten Volwassenen (18+) 135
Inschrijven

Leer hoe je vogels fotografeert!

Vogels fotograferen is hot! Je bent lekker buiten en komt op de mooiste plekken. Apparatuur om een goede foto te maken hoeft niet meer steenduur te zijn en biedt enorme mogelijkheden voor de amateur. Vogels zijn er in een enorme verscheidenheid, alleen al in Nederland, met vaak grote verschillen tussen mannetje en vrouwtje, zomer- en winterkleed, volwassenen en juveniel.

Vogels kunnen altijd wegvliegen als ze bang voor je zijn, wat de uitdaging alleen maar groter maakt om ze goed op de foto te krijgen. Kennis van in welke omgeving, in welk seizoen een bepaalde vogel te vinden is, maakt die slaagkans weer groter. Het blijft dus een uitdaging om die kennis steeds uit te breiden, onder andere door uitwisselen van informatie met andere vogelfotografen.

De cursus is gericht op het verwerven van basiskennis die relevant is voor vogelfotografie: over apparatuur, camera-instellingen, foto-bewerking, compositie, vogel-fotolocaties en inspelen op vogelgedrag. In de cursus wordt de theorie uitgelegd, gaan we er ook samen een paar keer op uit (pier van IJmuiden, Warder, Hemmeland) en bespreken we gezamenlijk de foto’s die we gemaakt hebben. De inbreng van cursisten is zeer welkom. De cursus is niet gericht op het determineren van vogels en hun namen leren, maar er wordt veel gebruik gemaakt van praktische voorbeelden, dus en-passant zullen er een hoop verschillende vogels voorbij komen.

 

Benodigdheden

een camera waar diafragma en sluitertijd handmatig in te stellen zijn en een lens van minimaal 300 mm .

 

Deel deze pagina