AtelierAtelien Rozenperk-Aquarium.jpg

Glasfusen

Glastechnieken
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
di 05 okt '21 t/m di 14 dec '21 19:30 - 22:00 uur 10 lessen Atelien van Tuijl Volwassenen (18+) 219
Inschrijven
di 05 okt '21 t/m di 14 dec '21 14:00 - 16:30 uur 10 lessen Atelien van Tuijl Volwassenen (18+) 219
Inschrijven

Leer experimenteren met verschillende soorten glas, kleuren en vormen

Glasfusing is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt om stukken glas samen te voegen door ze te versmelten. Glasfusing biedt de mogelijkheid om verschillende kleuren van een speciaal type glas met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. Ook kan je met diverse speciale verfpoeders, kleur aanbrengen op bijvoorbeeld raamglas en daarmee je kunstwerk vrijer van kleur voorzien. Je kunt experimenteren met verschillende soorten glas, blank en gekleurd, maar ook met bestaand glaswerk, een wijnfles bijvoorbeeld.

Wat kun je met glas als het in de oven smelt bij verschillende temperaturen? Onderzoek en ervaar het tijdens deze cursus!

Materiaal
De eerste lessen krijg je glas van de docent voor een paar projectjes, zodat je weet waar je mee verder wilt gaan, daarna dien je je eigen glas mee te brengen. Wij hebben een bescheiden selectie glas voor noodaankoop, ook doen we na 4-5 lessen een gezamenlijke inkoop. De extra kosten variëren sterk (type glas en formaat) maar kunnen afhankelijk van de keuze oplopen tot 250 euro.

Deel deze pagina