bovenbalk foto_uitsnede2.jpg
bovenbalk foto_uitsnede 3.jpg
bovenbalk foto_uitsnede1.jpg
glas in lood_uitsnede1.jpg

Glasstudio

Glastechnieken
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
wo 06 okt '21 t/m wo 15 dec '21 10:00 - 12:30 uur 10 lessen Sodis Vita Volwassenen (18+) 219
Volgeboekt
wo 06 okt '21 t/m wo 15 dec '21 13:30 - 16:00 uur 10 lessen Sodis Vita Volwassenen (18+) 219
Inschrijven
do 07 okt '21 t/m do 16 dec '21 19:30 - 22:00 uur 10 lessen Sodis Vita Volwassenen (18+) 219
Volgeboekt

Glaswerkplaats glas-in-lood, Tiffany, brandschilderen en glasfusen 

Tijdens 10 dagen van 2,5 uur kun je kiezen met welke glastechnieken je wilt werken: glas-in-lood, tiffany, glasfusen en brandschilderen. 

De docente helpt je met suggesties over (zelf) ontwerpen; de technische haalbaarheid en ambachtelijke vakkennis. Je leert glas snijden en breken en schuren, en de docente helpt je op weg; welke techniek(en) voor jou het beste geschikt zijn om je ontwerp mee te maken.

Glas in Lood en Tiffany
Bij glas in lood worden alle stukken glas in lood gezet en op aansluitpunten gesoldeerd en bij tiffany worden alle met een patroon gesneden stukken glas gesneden, geschuurd,  omrand met koperfolie, met tin aan elkaar gesoldeerd en eventueel gepatineerd. 

Brandschilderen
Bij brandschilderen wordt laag op laag op laag aangebracht, je begint met contour, daarna volgt de grisaille, en daarna de emaille. Elke laag wordt apart ingebrandt in de oven. 

Glasfusen
Glasfusing is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukken  glas met dezelfde uitzettingscoëfficiëntie in de oven -deels- samensmelten. 

Ken je deze techniek nog niet dan is het aan te raden eerst de nieuwe cursus glasfusen te volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Materiaal
Het cursusgeld is exclusief glas, materiaal en gereedschap. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van aanwezige materialen en gereedschap. De docente informeert de cursisten over wat zij verder nog het beste aan kunnen schaffen.

Meer informatie over de docente en veel inspirerende foto’s van het werk en recensies van eerdere cursisten vind je hier

Deel deze pagina