P1090966.JPG

Handlettering

start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
di 01 okt '19 t/m di 10 dec '19 19:30 - 22:00 uur 6 lessen Sandra Krougman Volwassenen 18+ 120
Inschrijven
vr 04 okt '19 t/m vr 06 dec '19 09:30 - 12:00 uur 6 lessen Sandra Krougman Volwassenen 18+ 120
Inschrijven

Niet perfect is ook goed

Handletteren is een ontspannen bezigheid. Het is een combinatie tussen schrijven en tekenen. Omdat tegenwoordig alles op telefoons en computers gaat, is het heerlijk om weer met pen en papier bezig te zijn. Het leuke is, dat je er niet goed voor hoeft te kunnen tekenen en ook niet heel mooi voor te kunnen schrijven. Iedereen kan het dus leren! Het motto is: ‘Niet perfect is ook goed’.

Tijdens deze cursus worden de basistechnieken van handletteren aangeleerd. In de eerste lessen gewoon met potlood, gum en een fineliner. Het onderwerp typografie wordt behandeld. Hoe teken je mooie letters en hoe kun je ze in een mooie vlakverdeling toepassen in quotes en spreuken?

Later krijg je nog meer materialen die je kunt uitproberen waaronder bijvoorbeeld de brushpen. Een onderdeel van de cursus is het schrijven met penseel. Dit lijkt op het ouderwetse kalligraferen, maar dan zonder vaste regels. We gaan ook werken met ecolinestiften wat mooie kleureffecten geeft aan de teksten.

Als alle technieken zijn behandeld, kun je ze toepassen op krijtborden, ramen, serviesgoed, kaarten, hout, stenen… Verzin het maar!

Handletteren kan iedereen leren, maar niet zonder veel te oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat.

Deel deze pagina