Slapstick.jpg

Kijk op film: lezing en film

Fotografie/Film /Beeldbewerking

Kijk op film, luisteren, kijken en doen.

Kijk op Film is een educatief programma dat in samenwerking met Filmhuis Purmerend en Cultuurhuis Wherelant tot stand is gekomen. Een combinatie van lezing, film en zelf doen!
Jeannine Kooistra is filmer en filmkenner en duikt met u in de historie van de slapstick.

Komische films in het stille tijdperk
Ter ere van het 100-jarige bestaan van een van zijn bekendste films, The Kid, zijn een aantal van de films van Charlie Chaplin gerestaureerd en opnieuw uitgebracht. Een mooie aanleiding om eens in het genre te duiken van slapstick.

De lezing over slapstick in de stomme films
In de begintijd was film een vorm van entertainment voor de massa. Omdat geluid nog niet bestond, moesten de grappen in komedies heel beeldend en fysiek zijn. Charlie Chaplin werd een van de eerste wereldsterren. Jeannine zal aan de hand van veel vermakelijke fragmenten uit slapsticks van Chaplin en andere makers de ontwikkeling van het genre laten zien, zelfs tot in onze tijd.

Wanneer? 

Donderdag 10 maart
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Cultuurhuis Wherelant

Deze lezing maakt deel uit van het programma Kijk op film, een samenwerking met het Filmhuis Purmerend, bekijk het uitgebreide programma als PDF


Kosten alle onderdelen
- Deze lezing: € 12,00
- Dagworkshop: € 60,00  inclusief lunch
- Film: € 7,50 (€ 6,00 voor vrienden) te betalen aan de kassa van het Filmhuis. Bij vertoon van bewijs van deelname aan de lezing is de prijs € 5,00

 

Overzicht data:

10 maart: filmlezing

11 maart: filmvertoning in het filmhuis

12 maart: dagworkshop ‘maak je eigen slapstickfilm’

 

Inschrijven

• Voor de film bij Filmhuis Purmerend: www.filmhuispurmerend.nl

 

Deel deze pagina