kinderatelier2.jpg

Kinderkunstacademie (5-7)

start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
wo 23 sep '20 t/m wo 16 dec '20 14:30 - 16:30 uur 12 lessen Marieke Greeve Jeugd 163
Inschrijven

Schuilt er een kunstenaar in jou?

Doe dan mee met de KinderKunstAcademie. In de wekelijkse lessen ontdek je veel gevarieerde technieken zoals beeldhouwen, keramiek of glas maar ook het werken met textiel, animatie en druktechnieken komen aan bod. De basisvaardigheden tekenen met verschillende materialen en schilderen vergeten we ook niet. Tijdens de les werken we meestal aan één soms twee opdrachten waarbinnen er voldoende ruimte is voor je eigen creativiteit.

Aan de KinderKunstAcademie werken diverse beeldend kunstenaars mee, die veel ervaring hebben in hun vakgebied en die lesgeven binnen en buiten het onderwijs. Bij Cultuurhuis Wherelant zijn ateliers en studio’s met faciliteiten waarmee breed technisch gewerkt kan worden. De lesduur van 2 uur biedt voldoende ruimte voor het aanleren van de technieken. 

Algemene informatie jeugdcursussen
De kindercursussen zijn jaarprogramma’s, maar zijn ook per blok van 12 lessen te volgen. Inschrijven voor een jaar (36 lessen) geeft een korting van iets meer dan 10%. Voorwaarde is deelname aan minimaal 3 aaneengesloten cursusperiodes van 12 lessen.

Het Jeugdcultuurfonds
Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is zodat kinderen een creatieve of sportieve cursus kunnen volgen. De aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Voor meer informatie kunnen ouders ook contact opnemen met het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299) 452 452. 

Deel deze pagina