JRosenquist-Gekozenpresident-1960.jpeg

Kunstgeschiedenis thema: Amerika en de kunst

De rol van Amerika in de ontwikkeling van de moderne kunst 

Deze cursus behandelt de ontwikkeling van de beeldende kunst tussen omstreeks 1835 en 1975 aan beide zijden van de oceaan en de kruisbestuivingen, reacties, revoltes op elkaar en over elkaar in een woelige periode. De moderne kunst is het kindje dat ontstaan is uit die relatie, ondenkbaar zonder beider invloeden.

De keuze is op dit thema gevallen omdat de rol van Amerika in de ontwikkeling van de moderne beeldende kunst onderbelicht, maar van enorme betekenis is in de beeldvorming van onze hedendaagse beeldcultuur. De bijdragen van de verschillende docenten richten zich op kunsthistorie/beschouwing, maatschappij en politiek, marktwerking, film en commercie. Daarbij gaan we heen en weer over de oceaan zoals de kunstenaars vanaf 1835 geregeld deden en daarbij hun sporen nalieten.

Het volledige programma kun je hier downloaden. NB.
NB. Het is mogelijk om in februari 2020 in te stromen.

Thema’s in de Kunstgeschiedenis is een dynamisch programma rond jaarlijkse thema’s door verschillende kunstdisciplines. De lessen worden verzorgd door docenten die een bijzondere affiniteit hebben met de thema’s en een passie hebben voor hun vakgebied.

De docenten zijn: Pieter Schmits, Michiel Kersten en Emmelie de Mol, Joanne Zegers.

 

Deel deze pagina