IMG_2917k.jpg

Portret en modeltekenen

Tekenen / Schilderen
start- / einddatum les tijden aantal lessen docent geschikt voor kosten inschrijven
di 05 okt '21 t/m di 14 dec '21 13:30 - 16:00 uur 10 lessen Pieter Schmits Volwassenen (18+) 225
Volgeboekt

Anatomische vorm, ruimtelijkheid, gelaatsuitdrukking

Een mensfiguur vast te leggen boeit altijd. En met wat geduld en concentratie is het goed te doen, in een plezierige en ontspannen sfeer. De beginner maakt stap voor stap kennis met de materie. Dat begint met kijken en een eerste schets aan de hand van een sjabloon. Vervolgens komen aspecten langs als anatomische vorm, ruimtelijkheid, gelaatsuitdrukking en licht en kleur.

Ook het gezichtspunt van jou als tekenaar, is van belang. Vanuit welke hoek zie je het model? En figuurlijk, wat is jouw persoonlijke indruk? Hoe leg je die vast?

Met enige basistechniek kun je je richten op een eigen teken- of schilderstijl. Je kunt je ook verder verdiepen in het pure tekenen of schilderen, of gewoon voor je plezier te werk gaan. Naar keuze stellen samen we een programma op met bijvoorbeeld het accent op portret of model.

Elke les eindigt met een werkbespreking. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief papier, verf en modelkosten / exclusief tekenmateriaal en penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de 1e les gebruik maken van de aanwezige verf en penselen. 

Deel deze pagina