20181031_203055_resized.jpg

Theater 'De vloer op'

Theater

Ontdek de kracht van improvisatietheater

Toneelspelen kun je in verschillende vormen doen. Bijvoorbeeld spelend vanuit een vaste tekst maar ook vanuit improvisatie, ter plekke gecreëerd. Bij deze vorm, improvisatietheater, krijg je een paar ingrediënten voor een scène en dan ga je 'de vloer op'. Voor je het weet ontstaat er een prachtige dialoog vanuit samenspel met je tegenspeler. Deze vorm van toneelspelen wordt vaak als heel bevrijdend ervaren. Je beleeft er vooral veel plezier aan: zowel jij spelend op de vloer als de toeschouwers aan de kant. Je kunt deelnemen met en zonder acteerervaring. 

In deze theatercursus krijg je les van theatermakers Marianne van Zeijlen en Tim Schuitvlot van den Hout.  Twee bevlogen docenten die al jaren samenwerken. Marianne werkt veelal vanuit de kracht van kwetsbaarheid:  "Toneelspelen is niet alleen een verhaal vertellen. Als je gaat spelen zal je je kwetsbaar moeten durven opstellen, je eigen emoties onderzoeken om ze vervolgens te kunnen spelen. Dit onderzoek gaan we samen aan met improvisatietheater als middel." 

Bij Tim zit theater vooral in alledaagse dingen: "Een sleutel die kwijt is, een tas die achter een deurklink blijft haken of moeten wachten op een moment dat je haast hebt. Ik probeer spelers vooral te laten werken vanuit hun fysiek. Toneelspelen is veel meer dan tekst geven." 

Introductiefilmpje 'De vloer op'
In onderstaand filmpje vertellen theaterdocenten Tim en Marianne wat je kunt verwachten bij deze geweldig leuke (improvisatie)theatercursus.

Deel deze pagina