Keramiek, beeldhouwen

Cursus

Basis boetseren en beeldhouwen

boetseercursus

Een ontdekkingsreis in ruimtelijke vormen

Kennis over materialen en technieken (theoretische kennis en kennis door experiment en ervaring) behoort tot de basis van de kunstbeoefening. Deze kennis biedt ons de mogelijkheid om keuzes te kunnen maken. Bij beeldhouwen spelen traditionele beeldaspecten een rol, zoals verhoudingen, leegte en massa, richting en vorm.

We werken in deze cursus met diverse materialen en technieken. Boetseren kan in klei of boetseerwas, we maken structuren met ijzerdraad, gaas en gips. Bij beeldhouwen werken we in verschillende types zachte en harde steen.

De begeleiding is zowel groepsgewijs als individueel, waardoor je vaardigheden zich al doende uitbreiden en verdiepen. Belangrijk hierbij is het kijken en het leren kijken naar het eigen en elkaars werk. Cursisten inspireren elkaar door de persoonlijke keuze voor materialen, technieken en de verschillen in ervaring en persoonlijke inbreng.

Materiaal
De cursus omvat basisopdrachten, waarvoor het materiaal is inbegrepen in het cursusgeld. Voor vervolgopdrachten wordt zelf materiaal aangeschaft.

Over de docente:
Wendy rondde in 2000 de opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Zij studeerde daar af als 1e graad docente Beeldende Vorming, 2 en 3 dimensionaal. Sindsdien is zij bezig met eigen werk en begeleidt zij kinderen en volwassenen in hun beeldende proces. Wendy begeleidt de cursist door middel van het (samen) kijken en bespreken bij het tot stand komen van het individuele werk. Zij vindt het belangrijk dat de essentie van een beeld naar voren komt.

Ervaring van een cursist 

"Toen ik bij jou kwam had ik al wat ervaring met beeldhouwen. De lessen heb ik zeer positief ervaren.

Je gaf enkele goede tips om het gereedschap nog effectiever te gebruiken. Ook aan de artistieke aanwijzingen heb ik veel gehad. Al met al een zeer leerzame ervaring."

Wim Beerens

Details

  • Docent: Wendy Ernst
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 11 lessen
  • Prijs: € 207,- incl. materiaal en oven
  • Start: woensdag 23 januari 2019 t/m woensdag 17 april 2019
    Tijd: 19:30 tot 22:00 uur