Schrijven, kunstgeschiedenis | Overig

Cursus

Handlettering

cursus handlettering

Handletteren is een ontspannen bezigheid. Het is een combinatie tussen schrijven en tekenen. Omdat tegenwoordig alles op telefoons en computers gaat, is het heerlijk om weer met pen en papier bezig te zijn. Het leuke is, dat je er niet goed voor hoeft te kunnen tekenen en ook niet heel mooi voor te kunnen schrijven. Iedereen kan het dus leren! Het motto is: ‘Niet perfect is ook goed’.

Tijdens deze cursus worden de basistechnieken van handletteren aangeleerd. In de eerste lessen gewoon met potlood, gum en een fineliner. Het onderwerp typografie wordt behandeld; hoe teken je mooie letters en hoe kun je ze in een mooie vlakverdeling toepassen in quotes en spreuken.

Later krijg je nog meer materialen die je kunt uitproberen waaronder bijvoorbeeld de brushpen. Een onderdeel van de cursus is het schrijven met penseel. Dit lijkt op het ouderwetse kalligraferen, maar dan zonder vaste regels. Er gaat ook gewerkt worden met ecolinestiften wat mooie kleureffecten geeft aan de teksten.

Als alle technieken zijn behandeld, kunnen ze worden toegepast op krijtborden, ramen, serviesgoed, kaarten, hout, stenen… Verzin het maar!

Handletteren kan iedereen leren, maar niet zonder veel te oefenen. Hoe meer er geoefend wordt, hoe beter het gaat.

Materiaal
Het cursusgeld is inclusief een basispakket

Gratis proefles
Twijfel je nog? Volg dan vrijblijvend een proefles op dinsdag 30 januari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur.  De proefles is gratis en een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent. Je kunt je aanmelden voor de proefles door een mail te sturen naar info@wherelant.nl 

Details

  • Docent: Sandra Krougman
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 6 lessen
  • Prijs: € 120,-
  • Start: dinsdag 6 februari 2018 t/m dinsdag 17 april 2018
    Tijd: 19:30 tot 22:00 uur