Keramiek, beeldhouwen

Cursus

Keramiek basis

keramiekcursus

Heb je al lang geen klei meer aangeraakt of heb je nog nooit echt met klei gewerkt? Dan leer je tijdens deze cursus de basistechnieken van het werken met klei. Uitgangspunt voor deze keramieklessen is het kennismaken met diverse technieken m.b.t. klei en decoratie. Zoals het kneden/opbouwen vanuit een duimpotje, met rolletjes en stukjes klei, het werken met plakken klei, het gebruik van drukmallen en boetseren. Ook eenvoudig decoreren en glazuren komen aan bod.

Elke techniek wordt aangeboden door middel van een opdracht. Behalve voor technische vaardigheden is er ook aandacht voor het ontwikkelen van je creativiteit, het aandachtig leren kijken naar dingen en het zoeken naar je eigen inspiratie bronnen.  

Iedereen werkt individueel en op zijn/haar eigen niveau. De werkstukken worden in een elektrische oven gestookt. 

Materiaal
Het cursusgeld is incl. klei, ovenstook & glazuur / excl. gereedschap

NB. Bij Cultuurhuis Wherelant kun je diverse basismaterialen kopen. Er is een vitrinekast in de hal met een kleine voorraad. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. 

Gratis proefles
Twijfel je nog? Volg dan vrijblijvend een proefles op vrijdag 26 januari 2018 van 09.30 tot 11.30 uur.  De proefles is gratis en een ideale manier om te ontdekken wat een cursus inhoudt en kennis te maken met de docent. Je kunt je aanmelden voor de proefles door een mail te sturen naar info@wherelant.nl 

Details

  • Docent: Tineke Vestering
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 10 lessen
  • Prijs: € 188,-
  • Start: vrijdag 2 februari 2018
    Tijd: 09:30 tot 12:00 uur