Cursus

Kindertekenschool (7-10 jaar)

tekencursus kinderen

Tussen 1826 en 1957 had Purmerend een echte Stadsteekenschool. Hier werd in de avonduren aan jongens en meisjes gedegen tekenles gegeven. Tekenen is de basis van veel kunsten en als je dit goed leert, heb je daar je hele leven plezier van. De nieuwe tekenschool van Cultuurhuis Wherelant is voor  kinderen van ca. 7 tot 10 jaar die het leuk vinden om te tekenen. Zij krijgen les van een echte kunstenaar. Aanmelden kan voor een blok van 10 lessen. De eerste periode start op woensdag 16 mei bij Cultuurhuis Wherelant, de lestijd is van 14.30 – 16.30 uur.

Elke week een andere les
Bij de kindertekenschool leren de kinderen elke week iets nieuws. Zij leren onder andere hoe je een mooi gezicht tekent en  prachtige bloemen of planten. Zij krijgen les in hoe je het allermooiste  kleurpotloden kunt gebruiken, kleuren kunt mengen en arceren. Er wordt met verschillende materialen gewerkt zoals houtskool, inkt, conté of vetkrijt zodat een les nooit verveeld. Belangrijk is ook het goed leren kijken om de werkelijkheid zo realistisch mogelijk weer te geven maar ook werken vanuit de eigen fantasie komt aan bod.

Jeugdcultuurfonds
Voor wie een financiële bijdrage noodzakelijk is om mee te kunnen doen, kan vanaf januari gebruik maken van het Jeugdcultuurfonds. U meldt zich hiervoor aan bij het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299) 452 452.
NB. aanvankelijk zou deze cursus op woensdag 4 april starten, de cursus is nu uitgesteld tot na de meivakantie en start op woensdag 16 mei.

Details

  • Docent: Henk Fakkeldij
  • kinderen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 8 lessen
  • Prijs: € 108,-
  • Start: woensdag 16 mei 2018 t/m woensdag 4 juli 2018
    Tijd: 14:30 tot 16:30 uur