Schrijven, kunstgeschiedenis | Overig

Workshop

Lezing Pop Art met Andy Warhol

Lezing

Bij deze lezing richten we ons op de meest representatieve kunstenaars uit deze stroming. In het bijzonder op het werk en het leven van Andy Warhol, één van de meest iconische Pop-Art kunstenaars vanwege zijn leven vol succes en tragiek waarin uiteindelijk de Amerikaanse droom werkelijkheid werd. We zullen de invloed zien van Pop-Art op de 20ste eeuw en zien dat die nu nog volop aanwezig is.  In de jaren 90  ontstond een Neo-Popbeweging die zich tot heden manifesteert.   

De Pop-Art ontstond in de jaren '50 - '60  van de vorige eeuw, in twee grote metropolen namelijk Londen en New York . Pop-Art volgt op het Abstract Expressionisme en is sterk beïnvloed door Dada en het Surrealisme. Kunstenaars uit Engeland en de Verenigde Staten beginnen met het maken van kunst vanuit verschillende standpunten. De Britse kunstenaars lijken met hun werk vooral sociaal-maatschappelijke kritiek te uiten, de Amerikanen richten zich op de consumptiemaatschappij.

Pop-Art is een revolutie in de hedendaagse kunst,  is figuratief, realistisch en vooral geworteld in het stedelijk milieu.

Details