Schilderen, tekenen, grafiek

Cursus

Acrylverf - schilderen

SCHILDERCURSUS ACRYL

Inleiding

Acrylverf is een verf die al jaren lang met veel plezier wordt gebruikt door zowel professionele kunstenaars als door hobbyschilders. De reden hiervoor is dat acrylverf beschikt over vele goede en veelzijdige eigenschappen. De verf is goed mengbaar en droogt snel doordat deze op waterbasis is. De kleuren zijn helder, transparant  ideaal om dun te schilderen, maar ook om dik te schilderen. Deze eigenschappen laten vele verschillende kunstwerken ontstaan, van transparante kleine aquarel-achtige schilderijen, tot een dik olieverfachtig schilderij.  Acrylverf is ook ideaal voor muurschilderingen.

Cursus programma
Door middel van speelse en uitdagende opdrachten, wordt de creativiteit en fantasie van iedere cursist gestimuleerd en geprikkeld om een persoonlijke manier van uitdrukken te vinden. De kunstgeschiedenis inspireert en biedt de mogelijkheid om met vele verschillende thema's te werken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de klassieke kunstwerken met zijn mythologische verhalen,  aan het werk van de surrealisten met al zijn dromen en fantasieën. Of de expressionisten met  de vervreemding  van de werkelijkheid.

Onderwerpen die aan bod komen: het portret, het menselijk lichaam, dieren in het landschap en stillevens .

Tijdens de cursus besteed de docent uitgebreid aandacht aan de techniek van de acrylverf,  gemengde technieken, collages en er wordt experimenteel gewerkt. Bij elke les krijgen cursisten een nieuwe opdracht. Iedere les wordt afgesloten met een nabespreking waarin de cursisten de gelegenheid krijgen om elkaars werk te bewonderen, alle schilderijen worden afzonderlijk besproken.

NB. Vanwege privéomstandigheden zal Annemarie Vink voorlopig de lessen verzorgen i.p.v.  Jimmy Mendizabal.

Materiaal
Het cursusgeld is incl. papier/ excl. verf en penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de 1e les gebruik maken van de aanwezige verf en penselen. Bij Cultuurhuis Wherelant kun je diverse basismaterialen kopen. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. 

 

Details

  • Docent: Jimmy Mendizabal
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 12 lessen
  • Prijs: € 226,- voor 12 lessen
  • Start: dinsdag 22 januari 2019 t/m dinsdag 16 april 2019
    Tijd: 09:30 tot 12:00 uur