Schilderen, tekenen, grafiek

Cursus

Olieverf

Schildercursus olieverf

Olieverf is een zeer veelzijdige techniek! In de cursus komen de verschillende aspecten van dit materiaal aan de orde. De verf kan in verschillende dikten verwerkt worden, de penseelvoering speelt een grote rol en doordat de verf langzaam droogt kun je nat in nat schilderen en de kleuren desgewenst op het doek mengen. Er wordt gewerkt op olieverfpapier, doek en hout.

Meestal wordt er enkele weken aan een thema gewerkt. We werken vaak naar stilleven, landschap of  model. Een recente expositie of het werk van een kunstenaar vormt vaak een boeiende inspiratiebron. Ook wordt veel gebruik gemaakt van foto’s.  Aan het eind van de les worden de werken samen bekeken en besproken.

De begeleiding is persoonlijk en individueel, er is ruimte voor zowel beginners en gevorderden. 

Materiaal
Het cursusgeld is incl. papier/ excl. verf en penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige verf en penselen.

Bij Cultuurhuis Wherelant kunt u diverse basismaterialen kopen. Er is een vitrinekast in de hal met een basisvoorraad. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. 

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Klik dan hier om je direct aan te melden voor onze nieuwsbrief.

cursus schilderen met olieverf purmerend/noord-holland/waterland

Details

  • Docent: Ingrid Pasmans
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 12 lessen
  • Prijs: € 226,-
  • Start: vrijdag 19 januari 2018 t/m vrijdag 20 april 2018
    Tijd: 13:30 tot 16:00 uur
    volgeboekt