Schilderen, tekenen, grafiek

Cursus

Stoere bloemen schilderen en meer

Schilderen naar thema

Nauwkeurig kijken en schilderen wat je ziet is het uitgangspunt van deze cursus.

Elke keer zijn er nieuwe versgeplukte groeisels die we als onderwerp nemen, waardoor er steeds weer andere schildervaardigheden aan de orde komen: alle kleuren groen die je je voor kunt stellen, verdorde blaadjes, gedraaide stengels, puntige distels, glanzende knoppen, glimmende bessen en kastanjes.

Bloemen, grassen en takken zullen waarschijnlijk weer de hoofdrol spelen, maar er is ook ruimte voor andere onderwerpen. Het schilderen van water in een glazen vaasje, een meesterwerk uit de kunstgeschiedenis vertalen naar je eigen schilderhandschrift zijn ook boeiende mogelijkheden die aan bod kunnen komen in deze cursus.

Er zal veel aandacht zijn voor het kleuren mengen, en het gebruik van kwast en penseel. We streven naar een natuurlijke weergave van kleur, licht en schaduw.

Deze cursus is ook geschikt voor beginners, we werken met acrylverf. Klik hier voor het foto album van deze cursus. 

Materiaal
Het cursusgeld is incl. papier, karton en verf / excl.  penselen. De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de eerste les gebruik maken van de aanwezige materialen.

Bij Cultuurhuis Wherelant kunt u diverse basismaterialen kopen. Er is een vitrinekast in de hal met een basisvoorraad. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. 

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Klik dan hier om je direct aan te melden voor onze nieuwsbrief.

cursus schilderen naar thema purmerend/waterland/noord-holland

Details

  • Docent: Annemarie Vink
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 6 lessen om de week
  • Prijs: € 113,-
  • Start: zondag 4 februari 2018 t/m zondag 22 april 2018
    Tijd: 10:00 tot 12:30 uur
    volgeboekt