Schilderen, tekenen, grafiek

Cursus

Portret/model (3 lessen in mei)

Cursus portretmodel

Een mensfiguur vast te leggen boeit altijd. En met wat geduld en concentratie is het goed te doen, in een plezierige en ontspannen sfeer. De beginner maakt stap voor stap kennis met de materie. Dat begint met kijken en een eerste schets aan de hand van een sjabloon. Vervolgens komen aspecten langs als anatomische vorm, ruimtelijkheid, gelaatsuitdrukking en licht en kleur.

Ook het gezichtspunt van jou als tekenaar, is van belang. Vanuit welke hoek zie je het model? En figuurlijk, wat is jouw persoonlijke indruk? Hoe leg je die vast?

Met enige basistechniek kun je je richten op een eigen teken- of schilderstijl. Je kunt je ook verder verdiepen in het pure tekenen of schilderen, of gewoon voor je plezier te werk gaan. Naar keuze stellen samen we een programma op met bijvoorbeeld het accent op portret of model.

Elke les eindigt met een werkbespreking. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Extra serie van 3 lessen

Deze cursus bestaat normaliter uit 12 lessen. Er is nu een korte serie van 3 lessen aan toegevoegd. Leuk om eens kennis te maken met portretmodel en voor de huidige cursisten biedt het de kans om nog een paar lessen door te gaan.

Materiaal
Het cursusgeld is incl. papier, verf en model

NB. Bij Cultuurhuis Wherelant kun je diverse basismaterialen kopen. Er is een vitrinekast in de hal met een basisvoorraad. Neem voor meer informatie contact op met de administratie. 

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Klik dan hier om je direct aan te melden voor onze nieuwsbrief. 

 cursus portret tekenen en model tekenen purmerend / waterland /  noord-holland

Details

  • Docent: Pieter Schmits
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 3 lessen incl. modelkosten
  • Prijs: € 70,-
  • Start: dinsdag 15 mei 2018 t/m dinsdag 29 mei 2018
    Tijd: 13:30 tot 16:00 uur