Nieuwsbrief oktober

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

We hebben fantastisch nieuws! Theatergroep Flexibel is door naar de laatste ronde van ‘Verzilver je idee' van het VSB fonds. Mede dankzij uw stem! Wij zijn ontzettend trots dat we zover zijn gekomen dankzij de mensen die ons, maar vooral ook de acteurs van Flexibel een warm hart toedragen. Deze laatste stemronde is, samen met het oordeel van de jury, bepalend voor een plek in de finale.

Is het de vorige keer niet gelukt om te stemmen dan kan dat alsnog tot zaterdag 4 oktober! Voor deze ronde hebben we namelijk weer nieuwe, unieke stemmen nodig.

 Klik op onderstaande link en stem ons naar de Finale

http://www.vsbverzilverjeidee.nl/ideeen/theatergroep-flexibel-speelt-lang-gelukkig

Theatergroep Flexibel voor mensen met een beperking

Foto: Acteurs Flexibel bij premiere film Baantjer en de Rat

Aanbod workshops in oktober

In oktober staan er leuke workshops op het programma waar u nog aan mee kunt doen:

Zaterdag 3 oktober
Intens schilderen van Wilma Caris van 10.00 - 16.00 uur; € 66,- inclusief lunch 
Glasfusen van Co Latuhima van 10.00 - 16.00 uur; € 66,- inclusief lunch
Fotografie van Jacqueline Hubert van 10:00 - 17:00 uur: € 77,- inclusief lunch 

Zondag 4 oktober
Dieren schilderen van Annemarie Vink van 10:00 - 16:00 uur: € 66,- inclusief lunch 

Zaterdag 31 oktober
Studiofotografie van Jan Terpstra: 10:00 - 17:00 uur: € 90,- inclusief lunch


125 jaar Van Gogh

Zondagmiddag 25oktober kunt u voor slechts €5, genieten van prachtige klassieke muziek en beeldende kunst van eigen bodem. Cursisten van Cultuurhuis Wherelant en lokale (amateur)kunstenaars hebben zich laten inspireren door Vincent van Gogh en door muziek van tijdgenoten van Van Gogh. In deze muziek is de ontwikkeling die Van Gogh in zijn werk doormaakte hoorbaar: van donker en somber in Brabant naar licht en kleurrijk in Zuid –Frankrijk. Het resultaat is een mooie tentoonstelling in een prachtig concert. Naast de fraaiste nieuwe kunstwerken worden ook oorspronkelijke werken van Van Gogh geprojecteerd.

Locatie: Theater de Purmaryn, Waagplein 1 in Purmerend
Kaartverkoop via de Purmaryn

Pers en publiek over het Hexagon ensemble : "Grenzeloos. Overrompelend. Indringend. Hartstochtelijk. Virtuoos." “Het Hexagon heeft passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur. Ze weten luisteraars ‘recht in het hart’ te raken."

Veiling voor het Jeugd Cultuurfonds
Na afloop van de voorstelling wordt een groot deel van de werken geveild. De opbrengst komt ten goede aan het Jeugd Cultuurfonds.

Lezing Van Gogh en Munch
Tijdens deze zondagochtendlezing staat de artistieke verwantschap tussen twee titanen van de westerse schilderkunst centraal: Edvard Munch (1863-1944) en Vincent van Gogh (1853-1890).

Hun oeuvre en artistieke ambities vertonen opvallende parallellen. Beide kunstenaars staan bekend om hun emotioneel geladen schilderijen, hun unieke en innovatieve stijl en hun dramatische levens. Beiden maakten zich sterk voor het vernieuwen van de kunst en ontwikkelden een persoonlijke, expressieve beeldtaal om de universele emoties van het menselijk bestaan tot uitdrukking te brengen.

Docent: Wilma Caris
Datum: zondag 1 november van 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Cultuurhuis Wherelant
Kosten: €18,- inclusief drankje
Inschrijven kan hier


vangogh3.jpg

 

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier